Menu Wielkanocne
Z okazji Świąt Wielkiejnocy przygotowaliśmy dla Państwa tradycyjne dania dostępne do zamówienia na wynos.
Zupy:
- Żurek staropolski z białą kiełbasą – 38 zł / litr
- Kołduny w rosole – 20 zł / porcję
Mięsa:
- Pasztet z dziczyzny – 65zł / kg
- Schab pieczony – 50 zł / kg
- Galaretki z nóżek cielęcych – 10 zł / szt.
- Galaretki z nóżek drobiowych – 8 zł / szt.
- Udka kaczki – 20 zł / szt.
- Biała kiełbasa – 40 zł / kg
- Zrazy zawijane wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 33 zł / porcję 200 g
Ryby:
- Sałatka z raków i kawioru w śmietanowym sosie z ziołami – 15 zł / 100 g
- Śledzie Matias w śmietanie lub w oleju z cebulą – 18 zł / porcję 150 g
- Sandacz faszerowany łososiem i liściami nori – 18 zł / porcję 150 g
- Filet z łosiosia na warzywnym julienne pod limonkową galaretką – 18 zł / porcja 150 g
- Dorsz po grecku z warzywami – 15 zł / porcję 150 g
Dodatki:
- Sałatka jarzynowa – 35 zł / kg
- Bigos – 40 zł / kg
- Kluski śląskie – 25 zł / kg
- Czerwona kapusta karmelizowana – 30 zł / kg
- Buraki zasmażane z malinami – 25 zł / kg
- Żurawina z gruszką – 18 zł / 250g
Sosy:
- Sos żurawinowo – chrzanowy – 15 zł / 200 ml
- Ćwikła z chrznem – 12 zł / 200 ml
- Chrzan z jabłkiem – 12 zł / 200 ml
- Sos tatarski – 15 zł / 200 ml
Desery:
- Sernik – 99 zł / 26 cm
- Szarlotka – 99 zł / 26 cm
Zapraszamy do składania zamówień
Telefon: +48 600 498 139
e-mail: info@villaeva.pl