Catering wigilijny

 

Menu Wielkanocne

Z okazji Świąt Wielkiejnocy przygotowaliśmy dla Państwa tradycyjne dania dostępne do zamówienia na wynos.

 

Zupy:

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą – 38 zł / litr
  • Kołduny w rosole – 20 zł / porcję

Mięsa:

  • Pasztet z dziczyzny – 65zł / kg
  • Schab pieczony – 50 zł / kg
  • Galaretki z nóżek cielęcych – 10 zł / szt.
  • Galaretki z nóżek drobiowych – 8 zł / szt.
  • Udka kaczki – 20 zł / szt.
  • Biała kiełbasa – 40 zł / kg
  • Zrazy zawijane wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 33 zł / porcję 200 g

Ryby:

  • Sałatka z raków i kawioru w śmietanowym sosie z ziołami – 15 zł / 100 g
  • Śledzie Matias w śmietanie lub w oleju z cebulą – 18 zł / porcję 150 g
  • Sandacz faszerowany łososiem i liściami nori – 18 zł / porcję 150 g
  • Filet z łosiosia na warzywnym julienne pod limonkową galaretką – 18 zł / porcja 150 g
  • Dorsz po grecku z warzywami – 15 zł / porcję 150 g

Dodatki:

  • Sałatka jarzynowa – 35 zł / kg
  • Bigos – 40 zł / kg
  • Kluski śląskie – 25 zł / kg
  • Czerwona kapusta karmelizowana – 30 zł / kg
  • Buraki zasmażane z malinami – 25 zł / kg
  • Żurawina z gruszką – 18 zł / 250g

Sosy:

  • Sos żurawinowo – chrzanowy – 15 zł / 200 ml
  • Ćwikła z chrznem – 12 zł / 200 ml
  • Chrzan z jabłkiem – 12 zł / 200 ml
  • Sos tatarski – 15 zł / 200 ml

Desery:

  • Sernik – 99 zł / 26 cm
  • Szarlotka – 99 zł / 26 cm

Zapraszamy do składania zamówień
Telefon: +48 600 498 139
e-mail: info@villaeva.pl